Bu Blogda Ara

1 Eylül 2009 Salı

TAM BUĞDAY UNLU KURABİYE

Hipoglisemi hastası olduğumu öğrendiğimde yiyeceğim şeylerin ne kadar kısıtlı olduğunu da öğrendim.. Asla beyaz un ve şeker yememem gerekiyor.. Tatlıyı bu kadar çok seven birine ne korkunç bir ceza.. Yiyebileceğim tatlı türlerini internette araştırdım ama gördüm ki hipoglisemi ve şeker hastalarına uyan çok az tarif var.. Bu yüzden başımın çaresine bakmaya karar verdim.. Bu bölümde diyabet hastalarının tüketebileceği tam buğday unlu, tatlandırıcılı çoğu kendime ait tariflere yer vereceğim..



Malzemeler:
2 yumurta (sarısı içine , beyazı üstüne)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (üzerinde pişirmeye uygundur yazanlardan)
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Orta boy çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Yoğurup hamurdan kopardığımız küçük parçaları top gibi yuvarlayıp önce yumurta akına, sonra çekilmiş cevize buluyoruz.. 150 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.. Bu ölçüyle 20 tane kurabiye çıkıyor..