Bu Blogda Ara

10 Mart 2011 Perşembe

AVOKADOLU ENGİNAR SALATASI



Kolay ve bir o kadar değişik bir salata çeşidi.. Farklılık arayanlar için..

Malzemeler:
3 enginar
1 avokado (yumuşak olanı alın)
Kıvırcık salata
Roka
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Ceviz

Yapılışı:
Bir tencereye enginarları koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra yarım limon suyu, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 1 kesme şekerle suyunu çekip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.. Enginarlar soğurken avokadoyu soyup küçük küçük doğruyor ve 1/2 tatlı kaşığı tuzla ovuyoruz.. Enginarları da küçük parçalar halinde doğradıktan sonra irice kıydığımız kıvırcık ve rokayı da katıp hepsini harmanlıyoruz.. Üzerine yarım limon suyu ve gönlümüzce zeytinyağı gezdirdikten sonra cevizle süsleyip servise sunuyoruz.. Afiyet olsun..

TAHILLI EKMEKLER



Bu hamur çok güzel.. Her tür ekmeği bununla yapabilirsiniz.. Malzemeleri değiştirmek kafi.. Bu sefer küçük yuvarlak ekmekler denedim.. Sonuç harika oldu; kabuğu çok sert olmayan çıtır, içi pofuduk ekmekler elde ettim..

Malzemeler:
1 bardak beyaz un
2 bardak tahıl unu
1/2 paket instant kuru maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Kuru mayayı hamuru yoğuracağımız kapta un ve tuzla iyice harmanladıktan sonra su ve zeytinyağını katarak yoğurmaya başlıyoruz.. Bu işlemi 10 dakika yapıyoruz.. Robotta yoğuracaksanız 4 dakika yeterli.. Ele yapışmayan yumuşak hamurumuzu üzerini örterek sıcak bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.. Fırını 70 dereceye ısıtıp hamuru içine koyarak mayalanma süresini 30 dakikaya indirebilirsiniz.. Süre bitip hamurumuz kabardığında cevizden biraz büyük parçalar koparıyoruz.. İçine dilediğimiz malzemeyi koyup top şekline getirip pişireceğimiz tepsiye ya da dilerseniz muffin kalıplarına diziyoruz.. Ben bu ekmekleri üç değişik çeşit yaptım; bir kısmı beyaz peynir-kırmızı biberli, bir kısmı zeytin-kekikli, bir kısmı cevizli..
Hazırladığımız topları 1 saat daha sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyoruz.. Bu sürenin sonunda hamur topları iki kat kabarmış olmalı ve parmakla hafifçe değildiğinde kolayca içine çökmeli.. Pişmeye hazır hale gelen hamurlarımızı önceden 220 dereceye ısıtılmış kızgın fırına atıp pişiriyoruz.. Pişme süresi 25 dakika kadar.. Sıcakken üzerlerine fırça ile su sürüp fırından alıp servis ediyoruz.. Afiyet olsun..