Bu Blogda Ara

23 Mart 2013 Cumartesi

SADE POĞAÇA



Çabucak yapılabilen sade poğaçalar.. Kahvaltıda iyi gidiyor.. Dilerseniz peynirli de yapabilirsiniz tabii..

Malzemeler:
1 paket margarin (yumuşamış)
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.. Yumuşamış margarini ılık süt ve limon suyu ile mıncıklayarak eritiyoruz.. Kalan malzemeleri ekleyip yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.. Poğaçalar kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

20 Mart 2013 Çarşamba

ELMALI BOHÇA



Ekşi elma, şeker, limon, tarçın karışımı nefis bir tat.. Benim tavsiyem ılıkken üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile tüketmeniz..

Malzemeler:
3 adet ekşi yeşil elma (Granny's Smith apple)
1 su bardağı kuru üzüm
50 gram tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Severseniz 1 paket vanilya

ve
1 paket milföy hamuru

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.. Tereyağını büyük derin bir tavada eritip elmaları karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz.. Tarçın hariç kalan malzemeleri ekleyip yine karıştırarak 3 dakika daha pişiriyoruz.. Tarçını ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz.. Harcımız hafif soğuyunca her bir milföy hamurunun üzerine bir yemek kaşığı koyup hamurun uçlarını ortada birleştirip bohça şeklinde kapatıyoruz.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede fırında pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

17 Mart 2013 Pazar

BULUT KEK



Ağızda eriyen farklı bir kek arıyorsanız, bu tarif tam size göre.. Ben bayıldım, misafirlerim de öyle..

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1/2 paket çiğ krema (100 ml.)
1/2 su bardağı süt
1 tüp Dr. Oetker rum
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Fırını 160 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz.. Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz..  Pudra şekeri hariç diğer malzemeleri de ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz.. Yumuşak ama ağır akan yoğun  hamuru çeperlerini iyice yağladığımız ve dibine yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz 26 cm.lik kelepçeli kalıba döküyoruz.. Bir kaşık yardımıyla üzerini düzlüyoruz ve 3 kaşık pudra şekerini serpiyoruz.. Isınan fırında 45 dakika kadar ağır ağır pişiriyoruz.. Kelepçeli kalıbı çözüp keki bir tabağa ters kapatıyoruz.. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 kaşık pudra şekerini serpiyoruz ve kekimiz artık hazır.. Dilerseniz rum yerine 1 tüp Dr. Oetker limon esansı da kullanabilirsiniz.. O zaman kekiniz limon aromalı olur.. Afiyet olsun..


12 Mart 2013 Salı

PORTAKALLI KURABİYE


Mis gibi portakal kokulu üstü kıtır içi yumuşak kurabiyeler.. Tam da mevsimi.. Daha pişerken bütün evi harika bir koku sarıyor..

Malzemeler:
1 iri portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 yumurta
150 gram erimiş margarin ya da tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
 1 yemek kaşığı toz şeker (portakal kabukları için)

Üzeri için;
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtmaya bırakıyoruz.. Portakalın kabuklarını ince rende ile rendeleyip 1 kaşık toz şeker ile hafifçe ovuyoruz.. Portakal suyunu, erimiş margarini, toz şekeri, yumurtayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip 4-5 dakika kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.. Üzerlerini ince uçlu bir bıçakla artı şeklinde çizip 1 yemek kaşığı toz şekeri serpiyoruz.. 150 dereceye ısınmış fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.. Kurabiyeler kızarınca fırından alıyoruz.. Bu ölçü ile 30 tane kurabiye çıkıyor.. Afiyet olsun..