Bu Blogda Ara

19 Haziran 2013 Çarşamba

ŞEFTALİLİ KAYISILI TART


Yaz gelince aklıma hemen çilekli pasta ve şeftalili tart yapmak düşüyor.. İkisine de bayılırım, çok da hafif ve lezzetli oluyorlar.. Bu tart da çok leziz oldu..

Malzemeler:
Tart hamuru için;
125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)

Kreması için;
1 yumurta
1 poşet Dr.Oetker pirinç unu
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
50 gram tereyağı ya da margarin

Üzeri için;
2 adet olgun şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Fırınımızı 160 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.. Tüm malzemeleri katıp yoğurarak tart hamurunu hazırlıyoruz.. Yağlı ve ele yapışmayan bir hamur olacak.. 26 santimlik kelepçeli kalıbı yağlıyoruz ve hamuru kenarlarını elimizle yükselterek bastıra bastıra yerleştiriyoruz.. Çatalla tabanını bir kaç yerinden deldikten sonra ısınmış fırında yarım saat pişiriyoruz..
Bu arada malzemelerin tümünü derin bir sos tavasında orta ateşte pişirerek kremayı hazırlıyoruz.. Fırından aldığımız hafif kızarmış tart hamurunun üzerine kremayı yüksek kenarlara gelmeyecek şekilde yayıyoruz.. Şeftalilerin kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz.. Kayısıları da dörde bölüyoruz, hepsini birden kremanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştiriyoruz.. Üzerlerine 1 kaşık toz şekeri de serpip tekrar fırına veriyoruz.. 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alıyoruz.. Ilık ya da soğuk servis ediyoruz..