Bu Blogda Ara

16 Ağustos 2015 Pazar

ŞEFTALİLİ MÜRDÜM ERİKLİ KEK


Bu sıcaklarda dondurma ile yenebilecek kekli meyveli bir tarif arıyordum ki bir yemek sitesinde bu güzelliğe rastladım.. Şeftali ve mürdüm eriği bol, tam zamanı; mutlaka yapın derim..



Malzemeler:
100 gram tereyağ
3/4 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
Yarim su bardağı yoğurt
2 adet az sulu şeftali
3 adet mürdüm eriği

Ayrıca;
50 gram tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker (kahverengi olsa daha iyi)

Yapılışı:
Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip, kenarlarını katı yağ ile yağlıyoruz.. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile toz şekeri çırpıp krema haline getiriyoruz.. Yumurtaları birer birer kırarak çırpmaya devam ediyoruz.. Un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu da ekliyoruz.. En son yoğurdu da koyup çırpma işlemini bitiriyoruz..

Küçük bir sos tavasında tereyağ ile toz şekeri ısıtıp eritiyoruz..

Kelepçeli kabın kenarlarına orta kalınlıkta kesilmiş şeftali dilimlerini çiçek şeklinde diziyoruz.. Ortada kalan boşluğu dilimlenmiş mürdüm erikleri ile dolduruyoruz.. Sos tavasında erittiğimiz tereyağlı toz şekeri meyvelerin üzerine döküyoruz.. En üste de hamuru döküp iyice yaydıktan sonra ısınan fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.. Ilınınca kalıptan çıkarıp ters çeviriyoruz..  Ilıkken, yanında dondurma ile servis ediyoruz.. Afiyet olsun :)