İstanbul'a son bir kaç yılda geldi ve ben çok sevdim.. Yoğurtlu da yenebiliyor ama limon, zyetinyağı ve sarmısak ile yapılanını tercih ediyorum.. Ekşi seviyorsanız nefis bir tat.. Yalnız kendisi bayağı bir tuzlu.. Haşladıktan sonra bir kaç kez soğuk su dolu kapta bekletip tuzunun akmasını sağlayın.. Yapıldığı gün tüketmek en iyisi, ertesi güne kaldığında sarmısak ve limonun etkisi ile rengi yeşilden kahverengiye dönüşüyor..
Malzemeler:
1 demet deniz börülcesi
4 diş taze ya da kuru sarmısak
Yarım limon suyu
3 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Börülceleri bol suda yıkayıp 20 dakika kadar haşlıyoruz.. İki-üç kez soğuk su dolu kapta bekletip tuzunun akmasını sağlıyoruz.. Elimizle köklerden uçlara doğru sıyırarak börülceleri ayıklıyoruz.. İçlerinden sopaya benzer bir nevi iskelet çıkıyor.. Ayıkladığımız börülcelerin üzerine ince kıydığımız sarmısak, limon ve zeytinyağı sosunu gezdiriyoruz.. Afiyet olsun..
4 Haziran 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder