17 Kasım 2010 Çarşamba
KAKAOLU KEPEK UNLU KEK
Beyaz un yiyemediğim için herşeyde kepek unu kullanmaya çalışıyorum.. Beyaz un kadar da kabarıyor nerdeyse.. Üstelik daha sağlıklı ve o kadar da lezzetli.. Siz yine de kepekli un istemiyorsanız, tarifleri aynı ölçüde beyaz un kullanarak yapabilirsiniz.. Bu da değişik ve lezzetli oldu.. Biraz kıyır kıyır olsun diye mısır nişastası da ekledim içine.. Üzerine bitter çikolata sosu da dökülse hiç fena olmaz diye düşünüyorum şu an..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ (aida bardaklarla)
1 çay bardağı süt
2 su bardağından iki parmak az kepek un
Kepek undan kalan iki parmağı tepeleme tamamlayacak kadar kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası (buğday da olur tabii)
1 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz kırığı
Yapılışı:
Her zaman olduğu gibi önce fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.. Ben turbo seçeneğinde pişiriyorum.. Önce yumurtalar ve şekeri çırpıyor, sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. Kalıbımız silikon değilse sıvı yağ ile yağlayıp hamuru döküp 30 dakikada pişiriyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Sanki daha çok malzeme varmışçasına kabarmış, çok güzel görünüyor :)
Ben de daha sağlıklı diye kepekli unu sık kullanıyorum. Dün birşey denedim ve tam buğday unlu kek beyaz unlu gibi yumuşaklıkta oldu; yumurta aklarını ayrı köpürtüp son olarak kaşıkla yavaşça karıştırarak ekledim. Hep söylenir de yapmak zor geliyordu; gerçekten fark ediyor.
Yorum Gönder