7 Kasım 2010 Pazar
TARÇINLI CEVİZLİ KEK
Bildiğim başka bir tarifi değiştirerek yaptım bu keki.. Son derece yumuşak, pofuduk bir kek oldu.. Oldukça da az yağ içeriyor..
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme toz tarçın
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı dolusu un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı kırık ceviz
Yapılışı:
Önce fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.. Şeker ve yumurtaları beş dakika kadar mikser'le çırpıp, diğer malzemeleri de ekledikten sonra iki dakika daha çırpıyoruz.. Kalıbımızı sıvı yağla yağladıktan sonra (silikon kap kullanıyorsak yağlamaya gerek yok) fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
güzel görünüyor...
Yorum Gönder