11 Ekim 2011 Salı
YOĞURTLU TAVUK DÜRÜM
Oldukça lezzetli bir tavuk yemeği.. İlk defa denedim, bundan sonra sık sık yapacağım sanırım.. Benim gibi farklı tatlar arayanlar için ideal..
Malzemeler:
1/2 kilo tavuk but kuşbaşı
4 adet lavaş (ya da tortilla)
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kuru nane
Yapılışı:
Tavuğu haşlayıp tabağa aldıktan sonra tuz ve karabiber serpiyoruz.. Lavaşların iç yüzüne fırça ile sıvı yağ sürüyoruz.. Tuzlu biberli tavukları dört lavaşa eşit olarak bölüştürüp her lavaşı rulo haline getiriyoruz.. Tavuklu ruloları önceden ısıttığımız 200 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.. Fırından alınca haşladığımız tavuk suyundan üzerlerine döküyoruz.. Üstünü çırpılmış yoğurt ve yağda çevrilmiş kırmızı biber-nane sosu ile süslüyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder