27 Ocak 2012 Cuma
KAEK TARİ TATLISI (PEKMEZLİ HAMUR TATLISI)
Bu tatlı geleneksel ama unutulmuş Türk tatlılarından biriymiş.. Ben tarifi bir TV yemek programında tesadüfen gördüm ve hemen denedim.. Yapılışı kolay ve özellikle balıktan sonra yenilebilecek değişik ve hoş bir tatlı..
Malzemeler:
Hamuru için;
1/2 bardak su
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı kadar un
Sosu için;
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine;
Çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Un, su ve sıvı yağ ile hamurumuzu yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz..Merdane ya da oklava ile incecik açıp 3x3 santimlik karelere kesiyoruz.. Derin bir tencereye koyduğumuz pekmez, su, şeker, tereyağ karışımının içine kestiğimiz hamurları atıp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.. Yaklaşık 20 dakikada hamurlarımız pişiyor.. Servis tabağına sosuyla birlikte aldığımız hamurların üzerine çekilmiş ceviz serpiyoruz.. Tatlımız hazır; afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder