5 Şubat 2012 Pazar
YULAF KEPEKLİ EKMEK
Meşhur Dukan diyetinin en önemli parçası olan yulaf kepeği diyettekiler için gerçek bir kurtarıcı.. Hem çok sağlıklı, hem çok doyurucu, hem de kilo yapmıyor.. Canınız her istediğinde bu ekmeği tüketebilirsiniz.. Sıcakken tadına doyum olmuyor.. Çayın yanında tuzlu kek gibi de yenebiliyor.. Bu ekmeğe alıştıktan sonra diğer unlarla yapılan ekmeklerden tat alamaz oldum.. Yulaf kepeği ekmeği çok dayanıklı değil, bu yüzden buzdolabında saklamanızı ve en fazla 3 günde tüketmenizi öneririm..
Malzemeler:
4 yumurta
8 yemek kaşığı light yoğurt
12 yemek kaşığı yulaf kepeği (Doğalsan marka, Migros'larda satılıyor)
3 yemek kaşığı tuzsuz- yağsız lor ya da çökelek
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Yapılışı:
Fırınımızı 160 dereceye ayarlıyoruz.. Mikser kullanmaya gerek yok. Önce bir fiske tuzla yumurtaları tel çırpıcı ile çırpıyoruz.. Sırayla yoğurdu, yulaf kepeğini, kabartma tozunu ve loru ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. Benim gibi silikon kalıp kullanırsanız yapışma sorununuz da olmaz.. Silikon kalıbı yağlamadan hamuru döküp yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder