29 Eylül 2012 Cumartesi
KELEK VE ACUR KARIŞIK TURŞU
İçinde ne olduğunu bildiğiniz turşu yemek isterseniz kendi turşunuzu kendiniz yapın.. Turşumu bugün kurdum, salamurasının tadı gayet güzeldi.. 4 hafta sonra yenmeye hazır olacak..
Malzemeler:
1 kilo acur
1 kilo kelek
1/2 kilo sivri biber
3 çay bardağı kaya tuzu
1 baş sarımsak
2 elma
1 limon
2 avuç nohut
3 çay bardağı sirke
Yapılışı:
Acurların ve keleklerin dip kısımlarını kesiyoruz.. Ben acurları ikiye böldüm, siz isterseniz bütün kullanın.. Yorgan iğnesi ile kelek ve acurların üzerlerinde 4-5 tane delik açıyoruz.. Cam kavanozun dibine nohutları ve 1 elmayı dilimleyip koyuyoruz.. Üzerlerine önce kelekler, sonra acurlar, en üste de biberler gelecek şekilde aralarına sarmısak dişlerini ve limon dilimlerini koyarak bastırarak diziyoruz.. 2. elmayı da dilimleyip üst kısımlara ve yanlara yerleştirdikten sonra tuzu, sirkeyi ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatıyoruz.. Oda ısısında 4 hafta bekletiyoruz.. Bu sürede arada açıp üzerinde oluşan köpükleri temizliyoruz.. 4 hafta sonunda turşumuz hazır hale geliyor.. Açtıktan sonra balkon gibi serin bir yerde ya da buzdolabında saklıyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Çıtlembik ağaağı hakında bilgi ararken sizin blog keşfettim. Çok hoş! Ben Bodrumu ilgili bir bloğu yaziyorum.
merhaba ilginize sevindim.. ben de sizin bloğunuzu çok beğendim..
Yorum Gönder