12 Eylül 2015 Cumartesi
KARAMELLİ ARMUT TATLISI
Kalmış armutları atmaya gönlüm razı olmadı.. Karamel seviyorsanız bu tarif tam size göre.. Buradaki sosu daha önce elma tatlısında kullanmıştım.. Bu sefer armut ile denedim, yine harika oldu..
Malzemeler:
6 adet armut
1/2 su bardağı toz şeker
Sosu için;
1 su bardağı toz şeker
1 paket çiğ krema
Yapılışı:
Armutları saplarını kesmeden soyup bütün olarak 1/2 su bardağı toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ile kaynadıktan sonra 20-25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.. Dilerseniz ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarabilirsiniz ama ben bütün olarak görünümünü sevdiğimden çıkarmadım..
Piştikten sonra kendi suyunda soğumaya bırakıyoruz.. Sonra kevgirle bir tabağa alıp sularının süzülmesini bekliyoruz...
Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz.. 1 su bardağı toz şekeri teflon yanmaz tavada kısık ateşte karıştırarak karamelize ediyoruz yani hafifçe yakıyoruz.. Üzerine bir kutu kremayı ekleyip topaklar dağılıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz..
Hafifçe ılındıktan sonra soğumuş armutların üzerine döküyoruz.. File badem ile süsleyebilir, kaymak ya da dondurma ile birlikte tüketebilirsiniz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder