28 Mart 2012 Çarşamba
YULAF KEPEKLİ CHEESECAKE
Bahar geldi yaz yaklaşıyor, kilolardan kurtulmak lazım.. Kendi icadım bir cheesecake tarifi bu sefer de.. Tamamen diyet ve Dukan diyetine çok uygun.. Tadı nefis oldu, rejimde olmayan dostlarıma da yapıp ikram etmeyi düşünüyorum..
Malzemeler:
Keki için;
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı light yoğurt
1 yemek kaşığı ısıya dayanıklı toz tatlandırıcı
1/3 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 küçük kutu light çilekli yoğurt
1/2 su bardağı tuzsuz lor
Yapılışı:
Fırınımızı 170 dereceye ısıtıyoruz.. Kek malzemelerini tel çırpıcı ile çırpıp silikon kalıplara bölüştürüyoruz.. Isınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.. Kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakıyoruz.. İyice soğuduktan sonra önce loru, sonra çilekli yoğurdu keklerin üzerine bölüştürüyoruz.. Bu şekilde derin dondurucuda donduruyoruz..
Servise sunmadan yarım saat önce buzluktan alıp kalıptan çıkararak buzdolabında bekletiyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder