5 Mayıs 2012 Cumartesi
ZENCEFİLLİ ÇİKOLATA SOSLU BİSKÜVİ
Kıtır kıtır kurabiye seviyorsanız, bunlar tam size göre.. Kahvenin yanında nefis oluyorlar..
Malzemeler:
1 yumurta
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üst kreması için:
Doktor Oetker poşet glazür
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.. Biraz sertçe ama ele yapışmayan bir hamur olacak.. Hamuru 10 dakika dinlendirip merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.. Dilediğimiz kalıpla şekil verip 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.. Çok pişerse fazla sertleşebilir, bu nedenle 15 dakikayı geçmiyoruz.. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine poşetteki tarife göre ısıtıp hazırladığımız glazürü gezdirip donmalarını bekliyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder