8 Temmuz 2012 Pazar
PATLICANLI FESLEĞENLİ MAKARNA
Şimdi taze fesleğen ve patlıcan var, makarna yapmadan olmaz ki.. Herşeyden azar azar yemek gerekiyormuş zaten.. Bugünkü tarifim oldukça lezzetli.. Bu sıcak yaz günlerinde az yemek isteyenler için tek başına doyurucu bir öğün olduğunu düşünüyorum.. Makarnada yassı Linguine tipini çok seviyor ve kullanıyorum.. Bu tarif Bavette tipi makarna ya da erişte ile de çok güzel oluyor..
Malzemeler:
1/3 paket Linguine makarna
1 tane ince patlıcan
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı taze fesleğen
2 iri domates
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı Parmesan peyniri rendesi (ya da taze kaşar veya dil peyniri)
Kızartmak için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup minik küpler şeklinde doğruyoruz.. 3 yemek kaşığı zeytinyağında kızartıyoruz.. Bu arada makarnamızı haşlayıp süzüyoruz.. Sarmısakları dövüp domatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz.. Fesleğenleri ince kıyıyoruz.. Patlıcanları kızarttığımız tavaya peynir hariç kalan bütün malzemeyi döküp domatesler yumuşayıp suyunu salana kadar soteliyoruz, Patlıcanları da ilave edip bir iki karıştırıp ocağı kapatıyoruz..
Makarnayı tabağa alıp üzerine sosumuzu sıcak sıcak döktükten sonra en üste peynir rendesi serpip afiyetle yiyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder