28 Temmuz 2012 Cumartesi
TAZE VİŞNE REÇELİ
Tam zamanı şimdi.. Vişne bol.. 3 kilo vişne aldım 2 kilosu ile reçel, 1 kilosu ile vişne likörü yaptım.. Likör tarifini daha sonra paylaşacağım.. Ben vişne reçelini çekirdekli yapıyorum çünkü pişince büzüşmüyorlar, görüntüleri güzel oluyor.. Lütfen vişne reçelini tuzsuz taze lorun üstüne dökerek tüketin, tadına doyamayacaksınız..
Malzemeler:
2 kilo vişne
2 kilo toz şeker
Çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Vişneleri bol suda yıkayıp saplarını koparıyoruz.. Derin ve geniş bir tencereye vişnelerle birlikte tereyağını koyup kısık ateşte kendi suyunda kaynamaya bırakıyoruz.. Kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra şekerini ekliyoruz.. 10 dakika da bu şekilde yine kısık ateşte kaynattıktan sonra, limon suyunu sıkıp 1-2 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.. Sıcakken kavanozlara doldurup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatıyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder