30 Aralık 2012 Pazar
ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
Yeni yıl herkese kutlu olsun.. Bu kurabiyeler yılbaşı sofralarınız için..
Malzemeler:
1 yumurta
150 gram erimiş tereyağı ya da margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı dolusu toz tarçın
1 çay kaşığı dolusu toz zencefil
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 paket bitter çikolata
25 gram tereyağı ya da margarin
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.. Tezgaha biraz nişasta serpip merdane ile yarım santim inceliğinde açıyoruz.. Yılbaşına uygun herhangi bir kalıpla kesiyoruz.. 180 dereceye ısıttığımız fırında yanları hafif kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.. Soğuduktan sonra bir sos tavasında yağla birlikte erittiğimiz bitter çikolataya batırıp süslüyoruz.. Dilerseniz hazır satılan glazürlerle kar efekti verebilirsiniz.. Ya da kalıpla kesmek yerine elinizde yuvarlayıp şekil vererek, çikolata sosla süslemeden de yapabilirsiniz.. Öyle de çok lezzetli oluyor.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder