20 Mart 2013 Çarşamba
ELMALI BOHÇA
Ekşi elma, şeker, limon, tarçın karışımı nefis bir tat.. Benim tavsiyem ılıkken üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile tüketmeniz..
Malzemeler:
3 adet ekşi yeşil elma (Granny's Smith apple)
1 su bardağı kuru üzüm
50 gram tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Severseniz 1 paket vanilya
ve
1 paket milföy hamuru
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.. Tereyağını büyük derin bir tavada eritip elmaları karıştırarak 5-6 dakika kadar pişiriyoruz.. Tarçın hariç kalan malzemeleri ekleyip yine karıştırarak 3 dakika daha pişiriyoruz.. Tarçını ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz.. Harcımız hafif soğuyunca her bir milföy hamurunun üzerine bir yemek kaşığı koyup hamurun uçlarını ortada birleştirip bohça şeklinde kapatıyoruz.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede fırında pişiriyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder