9 Aralık 2013 Pazartesi
KARAMEL SOSLU BADEMLİ ELMALI KUP
Bu tatlıyı bildiğim tariflerin bir karışımı olarak yaptım.. Her tatlıdan bir malzeme ekledim ortaya bu nefis kup çıktı..
Malzemeler:
3 kırmızı elma
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı tuzsuz badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tüp Dr. Oetker limon esansı
Muhallebisi için;
1 paket Dr. Oetker sakızlı muhallebi
Süslemek için;
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı krema
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğruyoruz.. Derin bir tavaya tereyağı ve şekerle birlikte elmaları koyuyoruz.. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz.. Suyunu çekmesi için mısır nişastasını, dörde böldüğümüz bademleri, limon esansını ve tarçını ekleyerek 2 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.. Karışımı ayaklı kadehlere bölüştürüyoruz.. Üzerlerine paketteki tarife göre hazırladığımız sakızlı muhallebiyi döküyoruz..
3 yemek kaşığı şekeri kısık ateşte teflon tavada karıştırarak hafif karamelize ediyoruz.. Kremayı da içine katıp bir iki defa karıştırdıktan sonra kadehlere paylaştırıyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder