Malzemeler:
1 tavuk ya da 2 kemiksiz göğüs ve 3 tavuk budu
1 su bardağı iç ceviz
2 dilim bayat ekmek
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı süt
Tuz
Kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavukları haşlayıp didikliyoruz.. Zeytinyağının yarısında, ezilmiş 3 diş sarmısağı ve rondoda irice çekilmiş cevizleri hafifçe kavuruyoruz.. Ocağı kapatıp rondoda çekilmiş bayat ekmekleri, tuzu, sütü ekleyip karıştırıyoruz.. (Süt, sosun kararmasını önlüyor).. Bu sosa orta kıvamlı hale gelene kadar haşladığımız tavuğun suyunu ekliyoruz.. Derin bir kapta tavuklarla sosumuzu birbirine iyice karıştırıyoruz.. Kalan yağda kırmızı biberi kızdırıp soslu tavuğun üzerine döküyoruz (Eskiden cevizin yağını çıkarırdım, artık uğraşamıyorum).. Yarım cevizlerle süslüyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder