Herkesin un helvası tarifi farklı.. Ben bu tarifi öğrenene kadar annemin tarifini uygulardım.. Onu da anlatırım bir ara.. Bu tarif de çok değişik ve lezzetli oluyor.. Halamın mutfağından başka yerde rastlamadım..

Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin ya da tereyağı
14 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı toz şeker
Fıstık ya da ikiye bölünmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Un, yağ ve fıstık ya da cevizleri katıp hepsini birden rengi koyulaşana kadar kavurun.. Başka bir kapta su, süt ve 2 çorba kaşığı şekeri soğuk karıştırıp eritin.. Kavrulmakta olan una karıştırın, kısık ateşte karıştırmaya devam edin.. Suyunu çekince ateşi kapatın.. 12 çorba kaşığı şekeri kaşıkla karıştıra karıştıra yedirin.. Ilınınca kaşık kaşık dizip servis edin.. Her birinin üzerine yarım ceviz koyun..
Sonradan eklenen toz şekerler ağıza kıtır kıtır geliyor, en çok bunu seviyorum..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder