İlk tarifimi vereyim hemen.. Eylül ayının başlarında son turfanda ve sadece yarım kilo kalmış nefis kokulu Uludağ çileğine rastladığımda başladı reçel maceram.. Bir cesaret giriştim ve nefis bir şey oldu.. Tarif annemin bir arkadaşından..

Malzemeler:
1 kilo kokulu dağ çileği (Uludağ çileği tavsiye ederim)
1 kilo toz şeker
¼ limon suyu
Yapılışı:
Çilekleri ayıklayıp yıkayıp bir tencereye koyun.. Kısık ateşte hiç su eklemeden kendi suyu ile 8 dakika kaynatın.. Süre dolup suyunu saldığında şekeri ekleyin.. 8 dakika daha kaynatın.. (Kıvamı koyu gelirse yarım çay bardağından az su ekleyebilirsiniz).. Limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatın.. Ateşi kapayıp üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.. Sıcakken kavanozlara doldurun.. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.. Afiyet olsun..
(Vişne, böğürtlen, gibi kolay su salan meyvalarla aynı tarifle reçel yapabilirsiniz..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder