29 Ağustos 2012 Çarşamba
KOLAY PUF PASTA
Hem yapması çok kolay hem de görünümü oldukça değişik bir pasta.. Ben kakaolu yaptım ama beyaz pastabanla ve değişik meyveler kullanarak da yapabilirsiniz..
Malzemeler:
1 tane kakaolu pastaban
2 paket Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması
Islatmak için;
1 tatlı kaşığı nescafe
1/2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
Süslemek için;
Vişne reçeli taneleri
Yapılışı:
Pastabanı su bardağı ile keserek yuvarlaklara bölüyoruz.. Kenarlardan artan kek parçalarını bir kaba elimizle ufalıyoruz.. Dolgu kremasını her paket için yarım bardak, toplamda 1 bardak eksik sütle üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.. Yuvarlak kestiğimiz kekleri nescafe, şeker, süt karışımı ile hafifçe ıslatıyoruz, üzerlerine 1 yemek kaşığı tepeleme krema koyuyoruz.. Ufalamış olduğumuz kek kırıntılarına bulayıp dolapta 1 saat kadar beklettikten sonra servis ediyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder