17 Ağustos 2012 Cuma
PORTAKALLI REVANİ
Baklava açamayanlardansanız bayram için güzel bir tatlı alternatifi.. Kolay ve lezzetli.. Aşırı tatlı olmadığı için rahatlıkla yenilebiliyor..
Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için;
Antep fıstığı tozu
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlıyoruz.. Limon suyu hariç diğer malzemeleri yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz, limon suyunu da ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz..
Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz.. Yumurta ve şekeri mikserla iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de katarak çırpmaya devam ediyoruz.. Yuvarlak büyük bir borcama hamuru döküp üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.. Fırından aldığımız keki baklava ya da kare şeklinde dilimlere bölüyoruz.. Soğuk şerbeti üzerine döktükten sonra kapak kapatıp 4-5 saat çekmesi için bekliyoruz.. Sürenin sonunda dilimlerin üzerini antep fısıtığı tozu ile süslüyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder