24 Ağustos 2012 Cuma
TUZLU KEK
Poğaça yuvarlamakla uğraşmak istemiyorsanız bu kek tam size göre.. Dilerseniz muffin kalıbında da yapabilirsiniz..
Malzemeler:
3 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
100 gram beyaz peynir rendesi
1/2 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Tuz ve yumurtaları mikserla çırpıyoruz.. Kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.. Normal şekerli kekten daha yoğun bir hamur elde etmemiz gerekiyor.. Ama çok da yoğun olmasın.. 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder