
Malzemeler:
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme yoğurt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 su bardağı ayıklanmış ayçekirdeği (kuru yemişcilerde var)
Yapılışı:
Kuru malzemelerin hepsini(ayçekirdeği hariç) yoğurma kabında elimle karıştırdım.. Zeytinyağı, yoğurt ve suyu da katıp 5 dakika kadar hamuru yoğurdum.. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamurum oldu.. Üzerini stretch filmle kapatıp havluya da sararak 1 saat ılık bir yerde bekletip mayalanmasını sağladım.. Ayçekirdeklerini katıp 3 dakika kadar yoğurduktan sonra ekmeği pişireceğim uzun silikon kalıbımı yağladım ve hoş şekilli olması için hamuru kendi etrafında döndürerek yerleştirdim.. Yine üzerini stretch ve havlu ile kapatıp 1 saat daha beklettim.. Hamur iyice mayalanıp kabardı.. Üzerine bıçakla yarım santim derinliğinde baklava şekilleri çizdikten sonra 200 dereceye ısıttığım fırına attım.. Yarım saatte pişti ekmeğim..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder