Hafif mayhoş, iç baymayan bir reçel oluyor.. Karamelize görüntüsü de hoş.. Ben erikleri suda bekletmeden, direkt suyla haşlayarak yapıyorum.. Çok da çabuk oluyor..
Malzemeler:
250 gram kuru erik
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
7-8 damla limon
Yapılışı:
Erikleri 6 bardak suyla bir tencereye koyun ve kaynatın.. Yumuşadıklarında (20 dakika kadar sürüyor) şekeri katın, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.. Limonunu sıkıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapayın.. Sıcakken kavanozlara doldurun.. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın..
20 Mayıs 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder