Değişik pilav isteyenlere lezzetli bir alternatif..
Malzemeler:
1 bardak pirinç
1/2 su bardağı soyulmuş badem
1/2 su bardağı haşlanıp dilimlenmiş mantar
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pirincimizi bol soğuk suyla yıkayıp, tuz atılmış ılık suda bekletelim.. 1 çorba kaşığı zeytinyağında bademleri ve mantarları kavuralım.. Kalan zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresinde eritip, süzdüğümüz pirinçleri tane tane olana kadar kavuralım.. Badem ve mantarları ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.. 10 dakika demlendirip servis yapalım..
27 Nisan 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder