
Malzemeler:
1 kilo 750 gram süt
1 fincan mısır nişastası
1 buçuk fincan pirinç unu
1 kaşık un
1 bardak su
Yarım fincan toz şeker
Bir tutam tuz (babaannem her tatlıya tadı tuzu yerinde olsun diyerek bir tutam tuz atardı; ben de öyle yapıyorum)
ve üzerini yakmak için 2 kaşık toz şeker ya da pudra şekeri
Yapılışı:
Bir bardak suda un, nişasta ve pirinç ununu ezin.. Sütü yarım fincan toz şekerle kaynatın, suda ezdiğimiz malzemeyi katıp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte ve karıştırarak pişirin.. Geniş bir çelik tencerenin dibine 2 kaşık toz şekeri serpin, üzerine pişmiş olan muhallebiyi dökün.. Tencereyi harlı ateşe koyun ve şekeri yanana kadar 5 dakika kadar ocakta tutun.. Kenarları kızarmaya başladığında olmuş demektir; ocağı kapatın, soğuyana kadar öyle bekletin.. Soğuduktan sonra ince uzun dilimler halinde kesip, spatula ile kızarmış kısmı üste gelecek şekilde kıvırarak alıp servis tabaklarına dizin.. Şekeri az gelirse üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder