
Malzemeler:
125 gram margarin ya da tereyağ (ya da ikisini karıştırabilirsiniz)
2 kahve fincanı un
1 kilo süt
2 adet damla sakızı
10 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Yağı eritip unu kararmadan hafif kavurun.. Ocağı kısın ve sütü yavaş yavaş yedirerek kavrulmuş unun içine dökün.. Sakızı biraz dövün ve içine atıp eritin.. Şekeri de ekleyip muhallebi kıvamında pişirin, ocağı kapayın.. Hafif ılınınca muhallebiyi bir çırpma kabına alın ve 20 dakika mikserle çırpın.. Göz göz olunca çırpmayı bırakın.. İsterseniz derin bir borcama bütün halde ya da benim yaptığım gibi ayaklı kaselere döküp üzerine tarçın ekerek soğuk servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder