30 Nisan 2009 Perşembe
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR
Malzemeler:
4 adet enginar (ayıklanmış)
1 kavanoz garnitür (havuç, patates, bezelye karışık)
1 büyük soğan
3 kaşık zeytinyağı
1 limon
Yarım kesme şeker
Yapılışı:
Enginarları yıkayıp yarım limon sıktığınız suda bekletin (Enginarlar limondan hiç ayrılmamalı yoksa anında kararırlar).. Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın, soğanları halka halka doğrayıp kavurun.. Kavrulunca 3 su bardağı ılık su ekleyin, kalan yarım limonu bu soğanlı yağlı suyun içine sıkın.. Su kaynayınca limonlu sudan aldığınız enginarları bekletmeden içine atın.. 10 dakika pişirdikten sonra tuz ve şekeri ekleyin.. Kısık ateşte pişirin.. Enginarlar yumuşadığında (yaklaşık 30 dakika), garnitürleri enginarların ortalarına doldurun ve 10 dakika daha pişirin.. Ilınınca servis tabağına alın, üzerini dilerseniz maydanoz ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz..
Soğanı kavururken bir yemek kaşığı un da eklerseniz, daha yoğun kıvamlı bir sos ve daha beyaz enginarlar elde edersiniz.. Ama benim tarifimle de gayet beyaz oluyorlar..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder