Malzemeler :
Yarım kilo tavuk göğüs kuşbaşı ya da jülyen (ince uzun kesilmiş)
1 paket milföy hamuru
1 paket hazır krema
1 yumurta sarısı
2 adet domates
3 sivri yeşil biber (dolmalık biber de olabilir)
3 diş sarmısak (sevmiyorsanız şart değil)
Sıvıyağ
Kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:
Geniş ve çukur (wok) tavaya biraz sıvı yağ koyup tavukları yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte hiç su eklemeden pişirmeye başlayın.. Tavuklar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.. Suyu kalmadığında küçük küçük doğradığınız domates ve biberleri, eğer tercih ettiyseniz sarmısakları da yemeğe katın ve yine suyunu çekene kadar pişirin.. Bu aşamada kremanın yarısını, tuzunu ve eğer seviyorsanız kırmızı toz biberi de ekleyin.. Şöyle bir karıştırıp ocağı kapatın.. Milföy hamurlarını birer birer alın ve bir merdane ile hafifçe inceltin.. Her birine hamurun yarısı kadar tavuk koyup ister rulo ister bohça gibi sarın.. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine yerleştirin.. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kalan yarim paket kremayı dökün.. Bu şekilde yarım saat kadar bekletikten sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder