Bir itiraf.. Cafe de Paris sosu benzeri bir şey yapmaya çalıştım aslında.. Her ne kadar pek çok tarifi mevcut olsa da bu sosun formülü mucidi Fransızlarda gizli.. Bizim yediklerimiz benzerleri sadece.. Benimki de bir başka benzeri oldu..

Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı curry
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım kesme şeker
İnce dogranmıs haslanmıs mantar (ben hazır cam kavanozda satılanlardan kullanıyorum)
1 paket krema
Yapılışı:
Derin bir sos kabında tereyağını eritip mantarları hafif kavuralım.. Krema hariç diğer malzemenin hepsini katalım, kısık ateşte karıştırarak pişirelim.. 3-4 dakika sonra kremayı da ekleyip bir kaç kere karıştırıp ocağı kapayalım.. Sıcakken ızgarada pişmiş et ya da tavukların üzerine dökelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder