Sebzelerin kralı patlıcan bence.. Herşeyi çok nefis oluyor ve her yemeğe yakışıyor.. Hele közlenmişinden yapılan salatası.. Ne yazık ki 20 yaşıma kadar patlıcanın da nefasetinden habersizdim.. Sonradan kıymetini anladıklarımdan yani.. Yanarım yanarım onsuz geçen 20 yılıma yanarım ..
Malzemeler:
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı sivri biber
7-8 diş sarmısak
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Yoğurt (göz kararı olacak)
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları ocak üstünde közlüyoruz.. Ocak çok batıyor diyorsanız fırın tepsisine folyo serip ızgarasında da közleme işlemini yapabilirsiniz ama ocakta yapılan kadar lezzetli olmuyor bence.. Patlıcanlar közlenirlen biberleri de bütün halde teflon tavaya koyup yağsız olarak kısık ateşte çevirerek pişiriyoruz.. Her ikisi de hazır olduğunda patlıcanların kabuklarını soyup kesme tahtasında doğruyoruz.. Aynı işlemi biberlere de yapıyoruz.. Hepsini bir kaba alıp dövülmüş sarmısakları, limon suyunu, tuzu, zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.. Karışım soğuduktan sonra yoğurdumuzu göz kararı katınca böyle bir salatamız oluyor.. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder