Malzemeler:
3 adet patlıcan
2 adet kırmızı sivri biber
7-8 diş sarmısak
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Yoğurt (göz kararı olacak)
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları ocak üstünde közlüyoruz.. Ocak çok batıyor diyorsanız fırın tepsisine folyo serip ızgarasında da közleme işlemini yapabilirsiniz ama ocakta yapılan kadar lezzetli olmuyor bence.. Patlıcanlar közlenirlen biberleri de bütün halde teflon tavaya koyup yağsız olarak kısık ateşte çevirerek pişiriyoruz.. Her ikisi de hazır olduğunda patlıcanların kabuklarını soyup kesme tahtasında doğruyoruz.. Aynı işlemi biberlere de yapıyoruz.. Hepsini bir kaba alıp dövülmüş sarmısakları, limon suyunu, tuzu, zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.. Karışım soğuduktan sonra yoğurdumuzu göz kararı katınca böyle bir salatamız oluyor.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder