Çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir yiyecek.. Acı biberle yapılınca çok güzel oluyor.. Meze olarak ya da etli yemeklerin yanına harika gidiyor.. Oğlumun en sevdiği çeşitlerden..
Malzemeler:
250 gram sivri acı yeşil biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Dilerseniz;
Sarmısak
Yapılışı:
Biberleri kesme tahtasında incecik doğrayıp hafifçe yağladığımız teflon tavada arada çevirerek renkleri hafifçe dönecek kadar kızartıyoruz.. Ocaktan alıp soğuyunca yoğurtla (dilerseniz sarmısaklı da olabilir) karıştırıp, üzerine zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biber döküyoruz..
13 Nisan 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder