3 Nisan 2009 Cuma
MAKARNA SOSLARI
Makarnasız olur mu? Hayatta olmaz.. Binbir çeşit makarnayı yine binbir çeşit sosla harmanlayıp yemek inanılmaz bir keyif.. Hatta bazen sosuna eklenen malzemelerle tek başına bir tabak makarna başlıbaşına bir yemek bile olabiliyor.. Bol mantarlı ya da karidesli bir makarna ile kim mutlu olmaz ki..
MANTARLI SOS
1 paket hazır krema
250 gram haşlanmış ince dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağ
Makarnayı bildiğiniz gibi haşlayıp süzdükten sonra yeniden tencereye alın.. Üzerine sos malzemelerini dökün, karıştırarak ısıtın..
KARİDESLİ SOS
15 adet karides
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz
2 domates rendesi
Tuz
Yarım kesme şeker
Malzemelerin hepsini birden rondoda çekebilirsiniz.. Sos tavasında 10 dakika pişirin ve tabaklarınıza aldığınız makarnaların üzerine dökün..
FESLEĞENLİ SOS
Taze kıyılmış fesleğen (kurutulmuş da olablir)
İrice çekilmiş ceviz
3 diş sarmısak
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peynir
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağını bir kaba alın, sarmısakları içine atıp kısık ateşte hafifçe öldürün.. Fesleğenleri de katıp bir kaç dakika pişirin.. Ocağı kapadıktan sonra ceviz ve peyniri ekleyin şöyle bir karıştırıp tabaktaki makarnanın üzerine dökün..
TORTELLINI SOSU
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarmısak
2 domates
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Biraz nane
Hepsini birden rondoda çekip ceviz hariç 5 dakika kadar pişirin.. Sıcakken cevizi katıp, karıştırın.. Makarna gibi haşlayıp süzdüğünüz peynirli ya da ıspanaklı tortellini makarnanın üzerine dökün..
ISPANAKLI FESLEĞENLİ SOS
2 su bardağı ıspanak
1 su bardağı fesleğen
1 paket krema
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hepsini rondoda çekip, haşladığımız makarnayı ısıtırken karıştırıyoruz..
DOMATESLİ SOS
3 adet orta boy domates (ya da 2 yemek kaşığı domates salçası)
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı parmesan ya da dil peyniri
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım kesme şeker
Tuz
1/4 bardak et suyu
Kararınca su
Peynir hariç bütün malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz.. Ocağı kapadıktan sonra sıcakken peyniri katıp makarnamızın üstüne döküyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder