Bu Blogda Ara

17 Kasım 2010 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU KEREVİZ



Kereviz sevmiyorum diyenler de mutlaka denesin bu tarifi derim.. Benim de sebzeleri sevmem ve yemem pişirilme hallerine göre değişiyor.. Ispanağın yemeğini sevmezken, yoğurtlu sarmısaklı zeytinyağlı olanına bayılıyorum.. Bu da kerevizin çok lezzetli bir tarifi, üstelik portakal o çoğumuzun sevmediği kereviz kokusunu da yokediveriyor..

Malzemeler:
3 adet kereviz
3 büyük boy patates
3 adet havuç
1 iri baş soğan
1,5 su bardağı portakal suyu
3 kaşık zeytinyağı
Biraz tuz
2 adet kesme şeker
Süslemek için maydanoz yaprakları

Yapılışı:
Önce büyükçe bir kapta bol limonlu su hazırlıyoruz.. Kabuğunu soyduğumuz ve küp küp doğradığımız kereviz ve patatesleri kararmamaları için bu suya atıyoruz.. Havuçlarımızı kazıyıp halka halka doğradıktan sonra, derin bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Bu aşamada havuçları da yağın içine atıp biraz çevirip hafif kızarmalarını sağlıyoruz.. Daha sonra portakal suyunu ve yarım su bardağı daha suyu ilave edip patatesleri, kerevizleri, tuzu ve şekeri ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.. Dilerseniz pişerken içine doğranmış ya da dilim halindeki portakalları da ekleyebilirsiniz.. Soğuyunca bir kaba alıp üzerini maydanoz yaprakları ile süslüyoruz..

Hiç yorum yok: