Bu Blogda Ara

10 Şubat 2011 Perşembe

PORTAKALLI SUSAMLI KEK

Oldukça değişik bir kek tarifi.. Denedim ve çok beğendim.. Yalnız içi zor piştiği için ortası açık bir kalıp kullanmanızı tavsiye ederim..




Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağından bir parmak az toz şeker
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı süt
3 su bardağı un (1 bardağını kepek unu kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı susam

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserde çırptıktan sonra susam hariç diğer malzemeleri de katarak çırpmaya devam ediyoruz.. Kek kalıbına döktükten sonra susamı üzerine serpiyoruz.. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.. Fırından çıkınca üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri karışımını eleyerek süslüyoruz..
Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar.tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.kek harika görünüyor ancak gördüğüm kadarıyla gül şeklindeki silikon kalıpta yapmışsınız.bende de var aynı kalıptan ama parçalamadan asla çıkaramıyorum kekleri.sırrını vermenizi rica ediyorum:) yağlayıp unlama faslıllarının hepsi denenmiştir.ama nafile.

citlembikagaci.blogspot.com dedi ki...

Merhabalar, tarifleri beğendiğinize sevindim.. Silikon kalıpta pişen kekinizi fırından alır almaz bir tabağa ters çevirip öyle bekletin.. Soğuduğunda kekin kalıptan kendiliğinden çıktığını göreceksiniz.. Bu yöntemle kalıbı ilk kullanım hariç yağlamaya da gerek kalmıyor..