Bu Blogda Ara

27 Ocak 2012 Cuma

SOKAK SİMİDİ


İlk defa denedim ve sokakta satılan simitlere oldukça yakın bir tat oluştu.. Severek tükettim..

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket instant kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri için;
Pekmez
1 paket Susam


Yapılışı:

Un, tuz, şeker ve mayayı derin bir kapta kuru kuruya karıştırıyoruz.. Süt, yağ, yumurta ve suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.. Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz, gerekirse un ekliyoruz..
Hamurumuzu üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.. O mayalanırken susamımızı yanmaz bir tavada sürekli karıştırarak kavuruyoruz.. Mayalanan hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler koparıyoruz.. Her bir bezeyi elimizle yuvarlayarak ince uzun açıyoruz.. Açılan bu hamuru ortasından ikiye katlayıp birbirine dolayarak örgü haline getiriyor ve ucundan birleştirerek halka oluşturuyoruz.. Bir kapta pekmezi sulandırıyoruz.. Halkalarımızı önce sulandırılmış pekmeze ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.. Ilık hale gelecek şekilde ısıttığımız fırında 40 dakika kadar yeniden mayalandırıyoruz.. Mayalanma bittiğinde tepsiyi dışarı alıp fırın ısısını 200 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.. Simitlerimizi kızgın fırına atıp 20 dakika kadar üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: