Bu Blogda Ara

31 Ocak 2012 Salı

ZENCEFİLLİ BALLI KURABİYE



Dışarda yoğun ama harika bir kar var.. Tam zencefilli ballı kurabiye havası.. Kıtır kıtır bir kurabiye ve soğuk algınlıklarına da iyi gelir..

Malzemeler:
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
1/2 su bardağı bal (dilerseniz pekmez)
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket erimiş soğumuş margarin
2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kg kadar un

Glazür için:
1 yumurta akı
1/2 çay kaşığı limon suyu
200 gr pudra şekeri

Yapılışı:
Margarini eritip soğuttuktan sonra un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.. Unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.. Biraz katıca bir hamur oluyor.. Merdane ile yarım santim inceliğinde açıp dilediğimiz şekildeki kalıpla kesip 160 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişiriyoruz..

Kurabiyeler pişerken ayırdığımız yumurta akına limon suyunu ilave edip mikserle çırpmaya başlıyoruz.. Çırpmaya devam ederken pudra şekerini yavaş yavaş ekliyoruz.. Katıca kıvama geldiğinde çırpmayı ve pudra şekeri eklemeyi bırakıyoruz.. Glazürümüz artık hazır.. Dilerseniz bir süre dolapta bekletip daha da kıvam almasını sağlayabilirsiniz..

Fırından tepsisi ile aldığımız kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz.. Soğuduktan sonra glazürü kaşıkla ya da huni yardımı ile kurabiyelerin üzerine sıkıyoruz.. Glazür oda ısısında katılaştıktan sonra afiyetle tüketiyoruz.. Kurabiyeleri kapalı kutuda uzun süre saklayabilirsiniz..

2 yorum:

damlarslan dedi ki...

Hocam ne güzel ne şirin bir blog bu böyle :) Takibe aldım hemen, tüm lezzetleri yaparak denemeyi ve öğrenmeyi düşünüyorum :)Çok yardımcı olacak.. Teşekkürler paylaşımınız için..

citlembikagaci.blogspot.com dedi ki...

Damlacım teşekkür ederim; güç verdin bana :).. Dilerim tariflerim senin gerçekten işine yarar..