Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

BEZE



Bezeyi kim sevmez.. Artan yumurta aklarını değerlendirmek için de en güzel yol.. Bu tarifle garantili beze yapmak mümkün..


Malzemeler:
3 yumurta akı
1,5 çay bardağı toz şeker
3-4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Yumurtaları 1 saat önceden dolaptan alıp ısınmaya bırakıyoruz.. Sarı ve aklarını dikkatli bir şekilde ayırıyoruz.. Fırınımızı 120 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz.. O ısınırken malzemelerin hepsini mikserle çırpıyoruz.. Yaklaşık 5 dakikada yoğun kıvamlı bir krema elde ediyoruz.. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine ister kaşıkla ister krema sıkacağı ile şekil vererek aralıklı olarak sıkıyoruz.. Yaklaşık pişme süresi 30 dakika.. Üzerleri kızarmadan fırından alıyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: