Bu Blogda Ara

4 Şubat 2012 Cumartesi

ŞARLOT



Çocukken annemin yemek dergisinde görmüştüm Şarlot'u ilk kez.. Görüntüsüne hayran olmuştum.. Yıllar sonra yapmak kısmet oldu.. Sunumu göz okşayıcı, tadı güzel..

Malzemeler:
2 paket hazır rulo kek
2 paket krem şanti
3 tane muz
Bitter çikolata sos (Dr. Oetker tercihim)

Yapılışı:
Büyük ve çukur bir kabın dibini stretch filmle kaplıyoruz.. Eşit aralıklarla kestiğimiz rulo kek dilimlerini resimdeki şekli alacak şekilde kabın dibine ve yanlarına tamamen kapayacak şekilde döşüyoruz.. 2 paket krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlıyoruz.. İçine muzları dilim dilim doğruyoruz.. Kek dilimlerinden artan boşluğu muzlu krem şanti ile dolduruyoruz.. Üzerini düzleyip derin dondurucuda bir gece bekletiyoruz.. Ertesi gün dondurucudan alıp bir tabağa ters çeviriyoruz..
Servise sunacağımız zaman paketteki tarife göre hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu sosluğa koyuyoruz.. Şarlotu dilimleyip tabaklara servis ettikten sonra çikolata sosunu üzerlerine döküyoruz..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: