Bu Blogda Ara

17 Şubat 2012 Cuma

KARAMELİZE SOSLU PORTAKAL


Nefis ve çok değişik bir tatlı.. Özellikle balık ve et yemeklerinden sonra iyi gider diye düşünüyorum.. Tam bir lezzet şöleni; gözlere de müthiş hitap ediyor.. Üstelik çok kolay.. Ben portakalları bütün olarak kullandım ama bir dahaki sefere dilimlere ayırıp sosunu öyle dökmeyi düşünüyorum; bu şekilde hem servisi daha kolay olur, hem de üzerini kaplayıp donan çıtır çıtır karamelize sosun tadına daha da fazla varılabilir..




Malzemeler:
4 orta boy portakal
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/2 şişe rom (Dr. Oetker'in minik şişelerinden)

Süslemek için;
File badem
Vanilyalı dondurma

Yapılışı:
Portakalları soyup üzerindeki beyaz kısımlarını alarak servis tabağına bütün halde koyuyoruz.. Portakal kabuklarını ince uzun soyup acısı gidene kadar 20 dakika haşlıyoruz ve portakalların yanına servis tabağına süsleme amaçlı serpiştiriyoruz..
Küçük bir sos tavasında şeker ve suyu hiç karıştırmadan rengi hafif kahverengiye dönene kadar orta ateşte kaynatıyoruz.. Yaklaşık 20 dakikada hazır hale gelen karamelize sosumuza romu ekleyip hiç bekletmeden sıcak sıcak portakalların üzerine döküyoruz.. Sos soğuyup donduktan sonra üzerini file badem ile süsleyip vanilyalı dondurma ile servis ediyoruz.. Dilerseniz romsuz da yapabilirsiniz..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: