Bu Blogda Ara

2 Şubat 2012 Perşembe

SOĞAN ÇORBASI


Nefis bir tat.. Şu anda en sevdiğim çorba.. Yapmadan önce bu kadar seveceğimi tahmin etmezdim doğrusu..

Malzemeler:

3 iri soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı et, tavuk ya da hindi suyu
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Fırında kurutulmuş ekmek (tercihe göre dilim olarak ya da küp doğranmış)
Rende taze kaşar peyniri

Yapılışı:
Fırınımızı 200 dereceye ısıtıp ekmeklerimizi kıtır kıtır olana kadar kurutalım..
Çorbamızı hazırlayacağımız tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyalım.. İnce halkalar halinde doğradığımız soğanlarımızı karamelize olana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.. Bu aşama çok önemli; yaklaşık 6-7 dakika soğanların rengi hafif kahverengiye dönene kadar sabırla kavurmak gerekiyor.. Unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha kavuralım..
Et suyunu, yaklaşık 3 bardak suyu (kıvama göre su miktarını arttırabilirsiniz), tuz ve karabiberi ekleyip çorbamızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.. 15 dakika sonra çorbamız hazır..

Servis için iki seçeneğimiz var:
Ya,
Çorbayı ısıya dayanıklı büyük bir kaseye ya da tek kişilik kaselere bölüştürüyoruz.. Üzerine fırında kuruttuğumuz ekmekleri koyup bol kaşar peyniri rendeledikten sonra peynirler eriyene kadar fırınlıyoruz..

Ya da,
Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerlerine kuruttuğumuz ekmekleri koyup kaşar peyniri rendeledikten sonra fırınlamadan servise sunuyoruz..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: