Bu Blogda Ara

23 Şubat 2012 Perşembe

PALMİYE


Palmiye çıtır çıtır oluşu ve hafif şekerli tadıyla çocukken de en sevdiğim tatlılardan biriydi.. Ne yazık ki yapmasını bilmediğim için sadece pastanelerden alma şansım vardı.. Neyse ki yakın zamanda nasıl yapıldığını öğrendim ve hemen paylaşıyorum..

Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:
Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde birbirlerine bitişik olarak diziyoruz.. Tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırıyoruz bu karışımı hamurun tamamının üzerine sürüyoruz.. Merdane ile tarçın ve şekeri hamura yapıştırmak için hafifçe üzerinden geçiyoruz.. Dikdörtgenin uzun kenarlarından karşılıklı 2şer santim içe doğru katlıyoruz.. Katladığımız yerleri yine merdane ile hafifçe eziyoruz.. Yine uzun kenarlardan bir kez daha içe doğru 2şer santim katlıyoruz.. Üzerine tarçın-şeker karışımından sürüp yine nerdane ile hafifçe geçerek yapışmalarını sağlıyoruz.. Elimizdeki dikdörtgeni yine boyuna ikiye katlayıp ince uzun bir dikdörtgen elde ediyoruz..


Dikdörtgenin üzerine kalan şeker-tarçın karışımını serptikten sonra yine hafifçe merdaneyle üzerinden geçip bir parmak eninde dilimlere kesiyoruz.. Bu dilimleri yan çevirip bir tabağa alıyor ve derin dondurucuda 15 dakika bekletiyoruz..

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.. Dondurucudan aldığımız dilimleri aynı şekilde ama aralıklı olarak yağlı kağıt dizilmiş tepsiye diziyor ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.. Sıcak ya da soğuk tüketilebilir..
Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir tarif ^^ Teşekkürler^^