Bu Blogda Ara

17 Şubat 2012 Cuma

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ


Portakal kabukları ziyan edilemeyecek kadar güzel ve faydalı.. Bu da kabukları değerlendirmenin güzel bir yolu.. İsterseniz bu şekilde çerez gibi, isterseniz minik doğrayıp kek ve kurabiyelerin içinde tüketebilirsiniz..

Malzemeler:
4 portakal kabuğu
1 su bardağı toz şeker
1 portakalın suyu
1/4 bardak su

Yapılışı:
Portakal kabuklarını ince uzun yani moda deyimle jülyen doğrayıp bol suda 15 dakika haşlıyoruz.. Suyunu süzüp süzgeçte soğuk suyla yıkadıktan sonra bir kez daha haşlayıp yine suyunu süzüyoruz.. Böylece kabuklarn acısı çıkmış oluyor..
Bir tencereye toz şekeri, portakal suyunu ve suyu koyup kaynatıyoruz.. İçine portakal kabuklarını atıp 7-8 dakika daha kaynatıyoruz.. kabukları süzgece alıp süzülmelerini ve soğumalarını sağlıyoruz..
Fırının ızgarasını 250 dereceye ayarlayıp çalıştırıyoruz.. O ısınırken süzülen kabukları toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz..


Izgarada bu şekilde kuruttuğumuz şekerlemeleri afiyetle tüketiyoruz..

Hiç yorum yok: