Bu Blogda Ara

17 Mart 2013 Pazar

BULUT KEK



Ağızda eriyen farklı bir kek arıyorsanız, bu tarif tam size göre.. Ben bayıldım, misafirlerim de öyle..

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1/2 paket çiğ krema (100 ml.)
1/2 su bardağı süt
1 tüp Dr. Oetker rum
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
6 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Fırını 160 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz.. Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz..  Pudra şekeri hariç diğer malzemeleri de ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz.. Yumuşak ama ağır akan yoğun  hamuru çeperlerini iyice yağladığımız ve dibine yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz 26 cm.lik kelepçeli kalıba döküyoruz.. Bir kaşık yardımıyla üzerini düzlüyoruz ve 3 kaşık pudra şekerini serpiyoruz.. Isınan fırında 45 dakika kadar ağır ağır pişiriyoruz.. Kelepçeli kalıbı çözüp keki bir tabağa ters kapatıyoruz.. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 kaşık pudra şekerini serpiyoruz ve kekimiz artık hazır.. Dilerseniz rum yerine 1 tüp Dr. Oetker limon esansı da kullanabilirsiniz.. O zaman kekiniz limon aromalı olur.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: