Bu Blogda Ara

23 Kasım 2012 Cuma

TEL KADAYIFLI SAKIZLI MUHALLEBİ


Güzel ve değişik bir tatlı.. Sakızlı muhallebimizi ister benim gibi kadehlere ister büyük borcama döküyoruz, üzerini fırında kuruttuğumuz tel kadayıf ve cevizle süslüyoruz ve nefis bir tat elde ediyoruz..

Malzemeler:
1 Paket Dr. Oetker sakızlı muhallebi
1 adet muz
ve
50 gram tereyağı
100 gram tel kadayıf
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Sakızlı muhallebiyi poşetteki tarife göre pişiriyoruz.. Bir muzu kadehlere bölüştürüyoruz.. Üzerlerine ılınan muhallebiyi döküyoruz.. Kadehlerimiz yarısına kadar dolacak..
Tereyağını eritip tel kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz.. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kadayıfları cevizlerle birlikte yayıyoruz ve 200 derecede kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.. Soğuduğunda elimizle ufalıyoruz ve kadehlerin üzerlerine dolduruyoruz..
Kadayıfı pişirdikten sonra bir kapta bekletip servise sunacağımız zaman  tatlımızın üzerine koyalım, önceden konursa yumuşuyor.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: