Bu Blogda Ara

17 Kasım 2012 Cumartesi

EBRU KEK


Şekli itibarı ile çok hoş bir kek.. Malzemeler bildiğimiz hep kullandığımız malzemeler, sadece hamuru dökme şeklimiz farklı.. Verdiğim 4 yumurtalı tarifi 28 santimlik kare borcama uyguladım, tam geldi..

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 küçük tüp rom (arzuya bağlı)
ve
3 yemek kaşığı dark kakao
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
Fırını 170 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz.. Yumurtalar ve şekeri kar haline gelinceye kadar mikserda yüksek hızda 4-5 dakika çırpıyoruz.. Kakao hariç tüm malzemeleri teker teker ekleyip  çırpmaya devam ediyoruz.. Kek hamurunun yarısını bir başka çırpma kalıbına alıp kakao ve 1 yemek kaşığı sütle çırpıyoruz.. Önce beyaz hamurdan (ya da kakaolu olan-size kalmış) bir fincan alıp yağlanmış kalıba döküp iyice yayılmasını sağlıyoruz.. Başka bir fincanla kakolu hamurdan alıp tam ortaya döküyoruz.. Hamurun yayılmasını beklemeden yine beyaz hamurdan sonra yine kakaolu olandan bitene kadar tam ortaya birer fincan dökmeye devam ediyoruz.. İlk hamuru döküp tamamen yayılmasını sağladıktan sonra diğer hamurların yayılmasını beklemeye gerek yok çünkü biz ortaya yeni hamur döktükçe alttaki katmanlar kendiliğinden kenarlara doğru yayılıyorlar..
Bir kürdanla halka halka görünümlü hamuru ortalardan kenarlara doğru bastırmadan sadece yüzeyden üçgenlere bölüyoruz..
 
 
Ebru kekimizi ısınan fırında  35-40 dakika pişirdikten sonra afiyetle tüketiyoruz..

Hiç yorum yok: